Art Projects

Ebbe Stub Wittrup
Academy of Fine Arts Prague, 1999 NEW GENERATION

Født i 1973, Aarhus, Danmark. Bor og arbejder i København.
Ebbe Stub Wittrup arbejder i sin kunstneriske praksis med mange forskellige medier, bl.a. fotografiske værker, 16mm-film, tekst, rumlige installationer og objekter.
Herigennem afsøges realitetens “andethed”, det gådefulde, og hvad vi i vores kultur opfatter som virkelighed, mellem mytologiske fortællinger, fænomenologiske eksperimenter og historiske/dokumentariske spor.

I sit nyeste projekt tager Wittrup udgangspunkt i kalkbruddene på øen Brac, ud for den kroatiske kyst. Bruddene har, helt tilbage til år 300, leveret kalksten til ikoniske byggerier verden over, bl.a. til genopførelsenaf Det Hvide Hus i Washington efter dets nedbrænding i 1814. Kunstnerens fokus er på det kulturellespændingsfelt, som opstår i negationsrummet, og den tilfældige arkitektur, der efterlades i stenbruddet.Alle optagelserne finder sted i stenbruddene nær Pucisca, hvor netop stenene til det Hvide Hus blev hentetfra. Som i hans øvrige praksis er kunstneren optaget af, hvordan materialitet og sansning præges, tillæggesbetydninger og indgår i fortsat nye sammenhænge - i dette tilfælde et neutralt geologisk materiale somkalksten - i mødet med kulturelle og ideologiske narrativer og mytologier.

Nordic ArtBank støtter kunsten
gennem konkrete kunstprojekter

Vi arbejder tæt sammen med kunstner, galleri og museer gennem konkret økonomisk støtte og finansiering.

For herigennem at

• Støtte op omkring den enkelte kunstners muligheder for at realisere ideer og projekter,
• Understøtte udbredelsen af kunstudsmykning til et større og bredere kundesegment
• Anvende kunst som et effektivt kommunikations- og brandingredskab, internt som eksternt hos medarbejdere, kunder og brugere.